Jdi na obsah Jdi na menu
 


rok 2007

Naše kříženka hladkosrstého jezevčíka a čivavy Ája začala být ve svěku osmi let pohodnější a méně aktivní. Proto jsem se rozhodla pořídit jí a zároveň také sobě psího kamaráda. Po dlouhém hledání jsem objevila poměrně mladé a neznámé plemeno Ruský toy, které mne uchvátilo nejen exteriérem, ale i veselou a sportovní povahou. Tak se v naší rodině objevil nový psí kamarád Tinka, tedy  

 Tinka   Always Lucky Tiny Ze Zlaté Jalny

který   společně  s  Ájou tvořil téměř dalších devět let  nerozlučnou dvojku.

 

ObrazekProtože se naše štěňátko zdárně vyvíjelo v krásného a zdravého toye, zkusila jsem ho předvést na Klubové výstavě v Mladé Boleslavi a podpořit tak naši domovskou chovatelskou stanici. Z prvního výstavního kruhu jsme odcházely se známkou velmi nadějná 1 (VN1), což mne přimělo ve vystavování pokračovat.


rok 2008

Výstavní ocenění a úspěšná bonitace mne přiměly k rekonstrukci stránek, které původně sloužily jen pro přátele. Tinka je od 6.4.2008 zapsaná v Plemenné knize Českomoravské kynologické unie jako chovný jedinec. Ve vystavování pokračujeme a najdeme-li pro ni vhodného partnera, možná se dočkáme i štěňátek.

22.4.2008 mám potvrzen od Českomoravské kynologické unie  mezinárodně chráněný název chovatelské stanice 

    KLAHANDALU

 


Vrh Arok 2009

První odchovaná štěňátka, zázrak nového života, povyrostla, byl jich plný dům . Chundelaté kuličky dováděly všude a svou přítomností rozdávaly radostnou náladu celé rodině. První odchov  mne přiměl k zamyšlení jak dál... Všichni naši psi jsou právoplatnými členy naší rodinné smečky. Vzájemná láska a porozumnění k těmto tvorům je pro mne prvořadá. Netoužím po velkém množství odchovaných štěňat.. Mým záměrem je odchovávat štěňátka zdravá, povahově vyrovnaná a plně socializovaná, věnovat maximální pozornost výběru výběru krycích psů, tak aby pokud možno měla štěňátka co nejlepší předpoklady pro další uplatnění v chovu.


rok 2010 

Ďasík

Na podzim k nám přibyl do smečky nový člen. Ďasík, veselý temperamentní, hravý a zvídavý tvoreček, je miláčkem celé rodiny. Nenápadně a plíživě jsem podlehla ruskému toyi, Omotali si mne kolem svých tlapek natolik, že svůj život bez nich si již neumím představit.


rok 2011

 Rok poznamenaný obrovským zážitkem a možností velkého poznání 529349_636481526365722_1630656557_n.jpgo chovu a vývoji plemene. Osobní dvoudenní setkání s člověkem, který zasvětil svůj život kynologii a chovu plemene Ruský toy, mezinárodním rozhodčím a prezidentem Klubu chovatelů  ruského toye v Rusku, Valeriem Leonidovičem Novikovem.

Narodila první fenečka, Comtesa Mia Klahandalu. Protože jsem již "toyí mánii" podlehla úplně, zůstala Mařenka doma. Když zrovna nejezdíme po výstavách, dělá společnici mé dceři.


rok 2012

Byl rokem výstavním. Na sedmnácti výstavách jsme s pejsky dosáhli na mnohá ocenění a  završily vše získáním celkem 6 šampionátů pro Dasíka a pro juniory Mařenku a Kesíka.


rok 2013

Byl pátým rokem existence chovatelské stanice. Narodil se vrh E, první štěňátka Mařenky a zároveň druhá generace mých Ruských toyů. Do smečky přibyl druhý psík Brydley Bryn Vanessa Atalanta s velmi milou a temperamentní povahou.


rok 2014

V tomto roce  byli zařazeni mezi chovné jedince  Bobík a Dia Dinka, druhá dcera Tinky, která žije u mých přátel. 

Konala s pro nás významná  Evropská výstava psů v Brně, kde se Bobík umístil na velmi pěkném druhém místě ve třídě. Tohoto ocenění si velmi vážím, neboť posuzovatelem byl, dle mého názoru, nejerudovanější rozhodčí, prezident Klubu chovatelů  ruského toye v Rusku, pan Valerij Leonidovič Novikov.


rok 2015

Magické číslo 7, sedm let koníčka , které mu se říká chovatelství.

Sedm let péče, starostí, hledání a očekávání, ale hlavně sedm let radostí a mazlení a krásných výletů nebo "jen" toulek přírodou s mými pejsky!  Za těch sedm let jsem potkala hodně lidí "postižených" stejným koníčkem, či nových majitelů mých štěňátek a příznivců ruského toye. Mnozí z nich se stali mými přáteli!

Za duhový most nám v tomto roce odešla Ája v krásných sedmnácti letech.


rok 2016

V tomto roce se narodila třetí generace mých ruských toyů hned dvěma fenečkám, fence Garika Mia a fence Epepa Mia Klahandalu, tedy zároveň dvě linie třetí generace. Jinak řečeno, Tinka, zakladatelka mého chovu, je již dvojnásobnou prababičkou :-)


rok 2017

dsc_0288.psd.jpgTento rok byl hlavně rokem výstavním, kdy vstoupila do výstavního kruhu třetí generace, pejsek Jonatan Go a Kenzo Pe Klahandalu. Byl také rokem zklamání z nedobrého vývoje chrupu a čelisti vytoužené fenečky Drelly Bravo Star a nutného rozhodnutí o jejím nevyužití v chovu. První naše odchovaná štěňátka se dožívají veteránského věku(osm let).

 


rok 2018

Desátý rok existence chovatelské stanice byl poněkud zlomový. V nedožitých osmi letech odešel za "duhový most" Dasík - Xardas Xavier Czech Originál. Chov začal být prezentován novým logem. Na podzim jsem ze svého výletu do Petrohradu přivezla novou posilu chovu, fenečku jménem Kiss Of Tender Orchidea Romantica.


rok 2019-2020

Čtrnáct měsíců, kdy jsme mohli na výstavy, byly využity. Fenečka Ája a prapravnuk  Tinky, psík Kenzo dosáhli na tituly šampionů. Oba byli zařazeni mezi plemeníky. V létě "covidího" roku se stali rodiči pětičetného vrhu.

 

archiv novinek

2008

2009 2010 2011 2012 2013 2014
2015 2016 2017 2018

2019

2020

2021

  2022 2023 2024        
Veškeré fotografie a texty na tomto webu podléhají autorskému právu a nejsou volně ke stažení